Maukkaita salaatteja broilerista

maalisk. 9, 2018 0 comments
Paahda uunissa pekoni rapeaksi, anna jäähtyä ja murustele valmiin salaatin pintaan. Toimii!

Teen usein kanasalaatit keitetystä broilerista. Lounassalaattien tekoa helpottaa jos keität kerralla vaikkapa useamman broilerin koiven. Irroita kypsistä ja jäähtyneistä broilerin koivista lihat ja käytä aina tarpeen mukaan. Kypsennetty broileri säilyy kuitenkin useamman päivän jääkaapissa, TAI voit pakastaa ne annoskokoisissa pakkauksissa ja napata pakkasesta tarvittaessa. Voit myös lisätä keitettyä broileria pizzoihin, munakkaaseen, pastaan... sky's the limit!


Meillä syötiin kolmesta broilerin koivesta KOLME päivää. KOLME. 


Niistä saatiin herkullinen kanaliemi keittoon 1. päivänä, 2. päivänä revittiin lihoja kahteen salaattiannokseen, tehtiin intialaisittain maustettua nuudelihässäkkää, ja kolmantena taas kaksi annosta salaattia. Nyt on halpaa evästä.


Saat myös helposti kahdenkin päivän ruuat paistamalla uunissa kokonaisen broilerin illalliseksi. Siitä riittää 3-4 hengelle vaikka jättäisi koiven tai rintapalan seuraavan päivän salaattia varten.

Kuvassa paistamani pääsiäiskana bataatin ja perunoiden kera. Seuraavana päivänä tein upeat ruokaisat kana-pekonisalaatit jäljelle jääneestä broilerista. Pääsipä salaatin sekaan muutama mehukas bataattikuutiokin. 

Kana, pekoni ja avokado on yksi lemppariyhdistelmistäni, niin salaateissa, täytetyissä leivissä kuin pastassakin. Pehmeä avokado, rapea suolainen pekoni ja mehukas broilerin liha... nam nam nam...

Jos teet oikein ruokaisan ja tuhdin salaatin (kuten alla), lisää salaattiin jotain kevyttä ja makeaa, kuten viinirypäleitä tai omenaa tuomaan makeutta. (Paitsi jos olet keto/vhh).



Salaatti: Jäävuorisalaatti, pinaatti, avokado, revitty uunibroileri, uunissa
paistettu pekoni ja paahdettu bataatti, viinirypäle. Punaviinietikka,
oliiviöljy, suola. 



HELPPO BROILERISALAATTI 
KAHDELLE


  • yhden broilerin koiven lihat keitettynä ja revittynä
  • puolet ruukkusalaatista
  • 1/4 jäävuorisalaattikerästä
  • 2 tomaattia lohkoina
  • 3 kananmunaa kovaksi keitettynä
  • 1/2  kurkku kuutioituna
  • 1 mozzarellapallo revittynä
  • sulle mieluista kastiketta (mä tein sinappikastikkeen)



Laita pestyt salaatinlehdet siivilään ja valuta kaikki irtovesi pois. (Salaattilinko vielä parempi).
Lorauta n. 1/2dl sinappikastiketta salaatinlehtien päälle niiden edelleen ollessa siivilässä ja sekoita salaatti hellästi käsin nostellen. Näin sitä tarttuu juuri sopivasti lehtien pintaan ja liika valuu pois.

-
...tee näin myös valmiskastikkeiden kanssa sen sijaan että 
ruutaat kastikkeen salaatin pinnalle. Näin maku on 
kokonaisvaltaisempi eikä kastiketta tarvi lisäillä...
-


Asettele sitten lehdet annoslautasille. Lisää muut ainekset päälle. Rouhaise pintaan hieman suolaa ja pippuria. 

SINAPPIKASTIKE

  • 3rkl sitruunan mehua
  • 1dl oliiviöljyä
  • 1tl dijonsinappia
  • 1tl hunajaa (hunaja pois jos olet keto/vhh)
  • ripaus suolaa
  • 1tl valkoviinietikkaa
Sekoita ainekset tasaiseksi. (hunaja kannattaa sulattaa ohueksi ensin)

-
Vinkkiviitonen: Paista pekonisiivuja uunissa leivinpaperilla rapeiksi. 
Anna jäähtyä talouspaperin päällä. Murustele joko käsin tai blenderissä. Ripottele murua salaatin tai vaikka jonkun ihanan sosekeiton pintaan! Superhyvää!
-


BROILERISALAATTI AVOKADOLLA
JA HALLOUM JUUSTOLLA

  • 1 broilerin koiven lihat keitettynä ja revittynä
  • 1/2 ruukkusalaatti revittynä
  • 1/4 jäävuorisalaattia revittynä
  • 2 tomaattia lohkoina
  • 1/2 sipuli
  • 2 avokadoa siivuina
  • 1/2dl sitruunan mehua
  • 6 siivua halloum juustoa
  • 1/2dl sinappidressingiä
  • 1/2 kurkku kuutioituna
  • pekonimurua
Marinadi kanalle:
  • loraus soijaa
  • ripaus chiliä
  • ripaus suolaa
  • ripaus savupaprikaa
  • ripaus juustokuminaa
  • iso loraus oliiviöljyä

Sekoita marinadin ainekset ja sekoita revittyihin broilerin lihoihin. Lohko ja kuutioi muut ainekset. Laita avokadosiivut sitruunamehuun lillumaan.
Pese ja valuta revityt salaatin lehdet. 

Paista broilerin lihat ja lohkottu sipuli nopeasti kuumalla pannulla ja laita sivuun. Paista sitten halloumisiivut kunnes ne aavistuksen ruskistuu. Varo polttamasta niitä pannuun kiinni!


Kaada dressing salaatin pintaan ja sekoita kevyesti. Kokoa annokset lautaselle. Ripottele pintaan rapeaa pekonimurua!  Voila! 

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca