Kaikkien murekkeiden kuningas

marrask. 10, 2017 0 comments
Syksyn pimeys, tihkusade ja jäätävä viima saa ainakin minut kaipaamaan tuhtia lohturuokaa. 
Lohturuuan ei kuitenkaan tarvitse viedä kamalasti aikaa, ja joskus varsin yksinkertaisista raaka-aineista saa aikaan juuri sen täydellisen illallisen.
Kun törmäsin sosiaalisessa mediassa kuvaan tällaisesta ihanasta murekkeesta josta tihkui valuvaa juustoa ja jonka pintaa koristi rapea pekoni, lähdin juoksujalkaa Prismaan sillä halusin toteuttaa tämän vision heti. 


Vinkkiviitonen

Jos vain raaskit, osta kunnon 'extra mature cheddar juustoa', sellaista tummaa keltaista, saa yleensä tiskiltä. Oltermanni cheddar ei kyllä ihan tehnyt tehtäväänsä toivomallani tavalla vaikka yllättävän hyvää se on...-

CHEDDARILLA TÄYTETTY JA
 PEKONILLA VUORATTU 
JAUHELIHAMUREKE
  • 1200g sika-nauta-jauhelihaa
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 1 porkkana raastettuna
  • 2 valkosipulin kynttä raastettuna
  • 2rkl oliiviöljyä
  • 1dl raastettua parmesaania
  • 1dl  + 1,5dl raastettua cheddar-juustoa
  • 1dl hienonnettua persiljaa
  • 1rkl worcestershire-kastiketta
  • 1rkl dijon sinappia 
  • 2 kananmunaa
  • 1tl savupaprikajauhetta
  • 2 kuivattua birds eye chiliä murskattuna
  • suolaa (ja pippuria) - meillä ei voida käyttää pippuria
  • 1pkt ohuita pekonisiivuja
GLASEERAUKSEEN
  • 4rkl ketsuppia
  • 2rkl fariinisokeria
  • 2tl valkoviinietikkaa
Sekoita glaseeraus-ainekset ja laita sivuun odottamaan.

PSSST! 

KETOVERSIOON:
Felixillä on Stevialla makeutettu ketsuppi, jätä fariinisokeri pois!

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.  Kuullota sipulit ja porkkanaraaste keskilämmöllä oliiviöljyssä ja nosta sivuun jäähtymään. Raasta juustot ja hienonna persilja.



Kun sipuliporkkanaseos on jäähtynyt, sekoita se, desi cheddar-raastetta, parmesaaniraaste, persilja, kananmunat, worcestershire-kastike, sinappi, chili ja (savu-)paprikajauhe. Sekoita haarukalla tasaiseksi massaksi.
Lisää sitten jauheliha ja mausta suolalla (ja pippurilla). Ole suolan kanssa varovainen sillä sekä juustoissa että pekonissa on runsaasti suolaa! Vaivaa ainekset käsin. Älä silti vaiva liikaa, muuten murekkeesta tulee liian tiivis ja täten kuiva.
Taputtele vuokaan 2/3 taikinasta kostutetuin käsin. Paina sitten murekkeen keskusta pitkittäin sisään ja lisää vakoon loput juustosta. 
Lisää sitten päälle loput mureketaikinasta ja taputtele tasaiseksi. Pidä huoli että siihen ei jää reikiä, muuten juusto karkaa sieltä ulos.
Glaseeraa sitten murekkeen pinta tekemälläsi glaseerauskastikkeella.
Viimeistele tasaisesti asetetuilla pekoniviipaleilla.
Paista uunissa noin 1,5h tai kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Itse käytin paistomittaria.

Anna murekkeen levätä n. 10 minuuttia ennenkuin siivutat sitä. 

Tarjoile vaikkapa kukkakaalimuusin kera. Lisukkeena meillä oli punajuuriviipaleita ja hapankaalia, tosin ne jäi pois lautaselta 😁 

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca