Itsetehty pinaattipasta ILMAN PASTAKONETTA

maalisk. 10, 2017 0 comments


Tänään otin kaulimen kauniiseen kätöseeni ja tein vihdoin sen mistä olen kauan haaveillut; tuorepastaa! Eikä se muuten ollut vaikeaa, tosin se olisi ollut vieläkin helpompaa jos minulla olisi se pastakone, mutta piirakkapulikka teki tehtävänsä (ainakin melkein täydellisesti). 


Mielestäni onnistuin varsin kohtalaisesti, ja sain taikinan MELKEIN tarpeeksi ohkaiseksi repeämättä ja pöytään tarttumatta. Ensi kerralla vielä puoli milliä paksuudesta pois ni sitt'on hyvä.



Pastapyörä ei ollutkaan humpuukiostos, pappardellet oli leikelty alta aikayksikön. Innostuksen huumassa tein yhden kapeamman sekaan, sekä muutaman farfallenkin väänsin. 



PINAATTINEN TUOREPASTA 
-ilman pastakonetta-

  • 5dl Durum-vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 1-2tl oliiviöljyä
  • 5 'nappia' pakastepinaattia
  • suolaa
Sulata pakastepinaatti ja purista liika vesi pois. Hienonna sitä hieman sauvasekoittimella. Lisää munat pinaatin sekaan ja vatkaa munien rakenne rikki. Laita 5dl jauhoja puhtaalle alustalle tai kulhoon. Lisää suola. Tee keskelle kolo ja kaada muna-pinaattiseos ja 1tl öljyä koloon. 

Ala sekoittaa varovasti haarukalla keskeltä, ottaen mukaan jauhoja vähän kerrallaan. Jatka sitten käsin samalla tekniikalla. Käytä tässä vaiheessa se toinen tl öljyä hieromalla se käsiisi, tällöin vältyt taikinapaakkusormilta.




Tähän vaiheeseen on syytä kertoa salaisuus; kasasin jauhot pöydälle, ja olin varsin ylpeä tästä tulivuorimaisesta keosta minkä tein... mutta sen jälkeen kaikki menikin vähän nenilleen. Tulivuori halkesi ja pinaattivelli lähti kuin laava karkuun ja levisi ympäri pöytää, sain juuri ja juuri estettyä sen valumisen lattialle. Täten suosittelen tämän tehtäväksi kulhossa 



Vaivaa taikinaa kunnes siitä tulee kiinteä pallo. Taikinaan ei tulisi jäädä ilmakuplia joten vaivaa sitä ainakin 10 minuuttia, mieluummin jopa 15. Pallon pinta muuttuu pehmeäksi mutta kimmoisaksi. Kun luulet että näin on, paina sormella taikinaan pieni kuoppa. Taikina on valmis jos kuoppa palautuu takaisin sileäksi, vähän niinkuin stressipalloissa 😉.


Kääri taikinapallo kelmuun ja anna levätä ainakin puoli tuntia, itse annoin levätä 45 minuuttia. Ota sitten taikina kelmusta ja halkaise se. Näin sitä on helpompi käsitellä. 



Aseta taikina tasainen pinta alustaa vasten ja ala kaulia. Kääntele välillä taikinaa ja varmista että kaulit sen tasaiseksi joka puolelta. Taikina kannattaa kaulita n 1-2mm:ksi, mieluummin lähemmäksi sitä yksimillistä. 

--
Itselläni pasta jäi aavistuksen liian paksuksi vaikka 
melko ohkaiselta omaan silmään näytti kauliessa
--



Kun taikina on kaulittu, käyttäen taikinahyrrää, pastapyörää, tai ihan veistä, leikkele siitä haluamiasi kuvioita. Luin jostain että jos käytät veistä, ja haluat tagliatellea tai pappardellea, taittele taikina kolmeen osaan jolloin on helpompi saada niistä samanlevyisiä kauttaaltaan. Tuolla pastapyörällä vetely oli kyllä helppoa. Suosittelen hankkimista, etenkin jos tulee useamminkin tehtyä pastaa.

Ripusta pastanauhat pastatelineeseen, tai mihin vain keksit, tai sitten ihan vain leivinpaperille lepäilemään kunnes olet valmis ne keittämään. 



Keitä pasta vasta kun olet muiden lisukkeiden kanssa viittä vaille valmis! Tuorepasta kun ei tykkää seisoskelusta.
Kiehauta suuressa kattilassa ainakin 3 litraa vettä. Laita veteen reilusti suolaa. Se kaikki ei tartu pastaan, don't worry.
Keitä pastaa n.3-4 minuuttia. Maista silti ennen valutusta. 

Itselläni pasta oli liian paksua joten keittoaika piteni jopa kuuteen minuuttiin ja silti mies sanoi sen olevan liian al dente.
Minusta se tosin oli just oikean pureskeltava. 

Päätin tehdä pastalle vähän yksinkertaisemman lisukkeen jotta se pääsisi oikeuksiinsa, joten kermat ja muut paksut soossit saivat jäädä. Tuorepastaan maut tarttuvat helposti eikä kastike ole mikään must. 






Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca