Aasia kutsuu! Paneroidut liha- ja kasvispallerot ja itsetehty hapanimeläkastike

tammik. 10, 2017 0 comments


Kun muut diettaavat Tammikuussa, minun keittiössä suunnitellaan kaloritaivasta, nimittäin upporasvassa paistettuja liha- ja kasvispalleroita kera Jasmin riisin ja itsetehdyn hapanimeläkastikkeen. 

Google on itseasiassa heittänyt minulle vaihtoehtojaan jo useamman päivän, mutta oli pakko odotella että saataisiin auto kuntoon notta päästäisiin kauppaan. Tämä oli itseasiassa ns. 'blessing in disguise' sillä sain reilusti aikaa suunnitella, ja valita parhaan kuorrutuksen. Lopulta päädyin klassiseen Brittityyliseen olutpaneroimiseen. Oluen (tai hiilihapollisen veden) kuplat saavat leivitteestä kuohkean, rapean ja ilmavan-sanovat viisaat. 
Englannissa asuessani pubin kokki vannoi olueen paneroinnin onnistumisessa, eikä se saanut olla mitä tahansa olutta, vaan nimenomaan Kronenbourg-olutta. En tiedä oliko lager- oluen merkillä muuta merkitystä kuin edellä mainitussa tapauksessa se että se oli olut mitä tämä pahasti alkoholisoitunut herra tilasi asiakkaanakin... Veikkaan että suurin osa kalan paneroimiseen viemistäni half pinteista meni parempiin suihin ottaen huomioon miten vähän sitä todellisuudessa tarvitsee 😉.

Hapanimeläkastikkeen valmistin yhdistellen parhaita paloja useammasta reseptistä. Tarkkoja mittoja en käyttänyt vaan pieniä samanlaisia kahvikuppeja suhteuttaakseni raaka-aineiden määrät:



KIINALAINEN HAPANIMELÄKASTIKE ELI SWEET&SOUR-KASTIKE




  • 1/4 kuppia sokeria
  • 1rkl hunajaa
  • 1/3 kuppia valkoviinietikkaa
  • 3rkl ketsuppia
  • yhden ananastölkin mehu
  • loraus soijakastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 1tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3rkl maissitärkkelystä
  • 2rkl vettä
  • aavistus cayennepippuria






Valmistus on helppoa kuin mikä. Kaada kaikki ainekset maissitärkkelystä ja vettä lukuunottamatta kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja kaada kattilaan. Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes kastike paksuuntuu, tämä kestää 3-5 minuuttia. 


Maista ja lisää makusi mukaan raaka-aineita. Itse lisäsin ketsuppia värin vuoksi jolloin kastikkeesta tuli aavistuksen liian makea, pelastin tilanteen lisäämällä lorauksen etikkaa sekä soijakastiketta. Laitoin kastikkeeseen muutaman ananaspalasen sekaan, näön vuoksi 😀 .

Voit valita palleroihin eri lihoja ja kasviksia. Minulla oli pakkasessa porsaan Kassleria, ja lisäksi lohkosin paprikoita, leikkasin sipulirenkaita ja parsakaalikukintoja. Paistoin jopa muutaman ananaskuution. 


Tässäkin mielikuvitus on rajana; voit käyttää kukkakaalta, kesäkurpitsaa, kanaa ja vaikkapa kalaa tai jättikatkarapuja.


Kuten jo ylhäällä mainitsin, käytin olutta nesteenä valmistaessani leivitystaikinan, ja voin luvata että herkkua tuli. Voit myös käyttää oluen sijasta kuplavettä. 


PANEROINTITAIKINA



  • 1 kuppi vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl suolaa
  • 1,2 kuppia vaaleaa olutta 

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot. Lisää leivinjauhe ja suola ja sekoita.

Kaada sekaan olut ja sekoita kunnes tasaista. Valmis. 
Jos sinulla on rasvakeitin, olet onnekas. Jos taas ei ole, ei se mitään, tämä onnistuu kattilassa ihan yhtä hyvin. 

Minä käytin auringonkukkaöljyä, mutta ilmeisesti kaupoissa on ihan omia erikoisöljyjä tähän tarkoitukseen. En kuitenkaan näe tarvetta sille koska harvoin paistan upporasvassa mitään. 

Laita kattilaan reilusti öljyä ja kuumenna täydellä teholla. Kaada isolle lautaselle reilusti vehnäjauhoa. Pyöräytä lihapalat tai kasvikset ensin vehnäjauhossa, pyöräytä ne sitten leivitystaikinassa ja laita kuumaan rasvaan.  Pyörittele palleroita rasvassa kunnes kauniin kullan ruskeita. Possupaloissa menee noin nelisen minuuttia. Nosta valmiit pallerot talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva imeytyy siihen, tällöin palleroista tulee rapeita. 



Ohje täydelliseen riisiin löytyy täältä ( KLIK)

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca